RTS ordinacija

Kao i uvek, ove nedelje u RTS ordinaciji biće zabavno, zanimljivo i zdravo. Na početku poznata voditeljka pripremaće zdrav ručak, zatim ćete saznati kako se tumače teški termini u radiološkom izveštaju i na kraju će biti razjašnjene zablude o reumi.

U kuhinji RTS ordinacije uvek se pripremaju zdrava jela. Ove nedelje losos na svoj način kuva voditeljka i novinarka RTS-a Sanja Dragićević Babić. Čućete zbog kog zdravstvenog problema Sanja voli ovu ribu i kako se hrani kada ustaje u 4.00 ujutro. Voditeljka Marija Popović daće predlog zdravih slatkih štanglica koje se ne peku. Koliko su zdravi izbori dve voditeljke oceniće nutricionista Mirjana Ljutić Jezdimirović.

U Ordinaciji ćemo razjasniti komplikovane termine koji se nalaze u lekarskim izveštajima posle pregleda ultrazvukom, rendegnom, skenerom ili magnetnom rezonancom. Sve će objasniti radiolog dr Bojan Banko iz Kliničkog centra Srbije. Saznaćete šta znači fokalna lezija, fibrozno tkivo, kacifikat i još mnogo toga korisnog.

Istine i zablude biće o reumi, a sve će razjasniti dr Ivica Jeremić, reumatolog sa Instituta sa reumatologiju. Saznaćete da li je dozvoljeno vežbati sa reumom, koje namirnice smetaju reumatksim bolestima, kako se te bolesti prepoznaju na vreme i još mnogo toga.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]