Kulturni dnevnik

Projekcijom filma "Zemlja meda", 9. aprila u Kombank dvorani počinje Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih". Tim povodom gosti Kulturnog dnevnika su direktori festivala Svetlana i Zoran Popović.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo izložbu Kosare Bokšan sa radovima nastalim tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Takođe, i ciklus snimaka pozorišnih predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Muzeju pozorišne umetnosti. U emisiji govorimo o koncertu Gidona Kremera sa orkestrom Kremerata baltika u Kolarčevoj zadužbini, i promociji knjige "Jasenovac" dr Ive Goldštajna u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Hrvatski reditelj Vinko Brešan, povodom premijere komedije "Koja je ovo država" snimljene u srpsko-hrvatskoj koprodukciji, govori za Kulturni dnevnik. Vodimo vas u Sankt Peterburg u Marijinski teatar na balet  "Crvena vrata", koji je inspirisan muzikom Rolingstonsa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Goran Tomić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]