Ovo je Srbija

Kako će proizvođači jabuka u belocrkvanskom kraju završiti ovogodišnju sezonu kada je prolećni mraz uništio većinu jabuka. Šta kažu voćari, a šta preporučuje struka? Na terenu je Maša Ivkov.

U Kraljevu se, posle dve i po decenije, nastavljaju radovi na vodosistemu Lopatnica u koji će biti uloženo oko 17,5 miliona evra. Uz sredstva kraljevačkog Vodovoda, novac je obezbeđen iz državne i lokalne kase.

Kad hobi postane posao u priči Čačanke Marije Lukić. Završila je vazduhoplovstvo na Mašinskom fakultetu, ali se bavi dizajniranjem i reparacijom nameštaja. Starim vitrinama, stolicama i drugim komadima nameštaja daje lični pečat i potpuno novi izgled.

Na trećem gradskom maratonu u Jagodini učestvovale su i dve osobe sa invaliditetom. Maratonsku trasu prešli su uz pomoć svojih prijatelja. O njihovoj hrabrosti i upornosti više u priči Dragana Markovića.

Da li se boks vraća u Prokuplje? Grad će biti domaćin seniorskog prvenstva države u boksu. Istraživali smo da li mladi bokseri mogu doseći visinu nekadašnjih šampiona?

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednica emisije: Ljiljana Ivanović i Dragana Živojnović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]