Kulturni dnevnik

Povodom završetka novog filma "Otac", socijalno-porodične drame o čoveku kome je novo vreme oduzelo sve, gost je reditelj Srdan Golubović.

Otvorena je 20. Međunarodna smotra arheološkog filma, na kojoj će do 9. aprila biti prikazana 42 filma iz dvanaest zemalja.

U Šabačkom pozorištu premijerno je izvedena predstava "Bacači prstiju" autorke Ive Brdak, za koju je na poslednjem Sterijinom pozorju nagrađena za najbolji savremen tekst.

Nagrađivanu predstavu "Vrteška" Rašida Uramdana, Nacionalni koreografski centar iz Grenobla, izveo je na Festivalu igre u "Ateljeu 212".

U okviru Beogradskog međunarodnog meseca fotografije, u Institutu "Servantes" otvorena je izložba Garsija de Marina, koga inspirišu svakodnevni predmeti.

24. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović", koje u Požarevcu traju do 7. aprila, svečano su otvorene predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Vrat od stakla".

Povodom multimedijalnog koncerta koji će održati 4. aprila u Kolarčevoj zadužbini, slavni violinista Gidon Kremer govori o muzici, umetnosti i radosti da publici širom sveta na svoj način predstavi najznačajnija dela.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Jovana Filipović

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar