Kulturni dnevnik

Projekcijom filma "Veliki pohod u Malu Sugubinu" i dodelom nagrade za životno delo našoj koleginici i autorki Trezora Bojani Andrić, svečano je otvoren Martovski festival - 66. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Rosinijeve uvertire na programu su Beogradskog festivala igre. U Teatru na Krstu nastupa trupa Spellboundiz Rima. Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta, već više od 50 godina širom sveta obeležava se Svetski dan pozorišta, 27. mart. Prvu poruku za ovaj dan napisao je Žan Kokto 1962, a ove godine Karlos Seldran, režiser, dramski pisac i pozorišni pedagog sa Kube. Čuveni belgijski bend Huverfonik nastupio je u Kombank dvorani, u okviru turneje na kojoj promoviše najnoviji album pod nazivom "U potrazi za zvezdama". Svečanim otvaranjem i dodelom nagrada otvara se izložba 41. Salona arhitekture u Muzeju primenjene umetnosti. Tim povodom, gosti Kulturnog dnevnika su arhitekte Anđela Karabašević i Vladislav Sudžum, dobitnici Gran prija za izvedeno delo.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]