Ovo je Srbija

Na površinskom kopu „Drmno" gotova je trasa i počinje postavljanje savremenog bagera kapaciteta 6.600 kubnih metara na čas. To je deo kineskog kreditnog aranžmana, čijom će se realizacijom proizvodni kapaciteti Površinskog kopa „Drmno” povećati za trećinu.

Kakva će biti sudbina objekta nekadašnje Modne kuće „22. decembar” u strogom centru Ćuprije, površine više stotina kvadrata?

Ko je zamutio bazen i vodovod iz koga se snabdevaju sela gružanskog kraja.

Humanitarna organizacija „Srbska čast” donirala je dvanaestočlanoj porodici iz Pančeva robu vrednosti 500.000 dinara i uplatila joj dugovanja za električnu eneriju koja joj je bila isključena.

Kako su dvojica učenika četvrtog razreda Tehničke škole iz Pirota svojim maturskim radom matirali profesore?

U Čačku se otvara nova zgrada Gradske biblioteke. Biće to najmodernija i najveća zgrada javne biblioteke u Srbiji, sa 3.500 kvadratnih metara prostora. Ujedno, ovo je posle 1990. godine prva potpuno nova zgrada gradske matične biblioteke u zemlji.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednica emisije: Ljiljana Ivanović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]