S Tamarom u akciji

Pomoć za sedmočlanu porodicu Stamenić iz Kraljeva

Treća epizoda emisije "S Tamarom u akciji" posvećena je porodici Stamenić, koju čine tri generacije - deda Slavoljub i baba Biljana, sin Zlatko, snaja Vesna i tri unuke (Slavica, Milica i Anastasija).

Vesna i Zlatko Stamenić su neko vreme radili u Beogradu, živeli kao podstanari u Pančevu. Zlatko je završio vojnu školu, Vesna je poslastičar. Međutim, nisu mogli dugo tako finansijski da izdrže i vratili su se u Kraljevo, gde su se i venčali a stanovali su u stanu Zlatkovih roditelja.

Stan je vlasništvo bake Biljane, koji se nije renovirao punih pedeset godina koliko Biljana u njemu živi. Stolarija je potpuno propala, kao i kupatilo i kuhinja. Sedam članova porodice živi u ovom nefunkcionalnom domu. Ipak, izuzetno su složni i optimistični, brinu jedni o drugima - upravo zbog nemaštine i nedostatka prostora.

Deda Slavoljub i baka Biljana Stamenić su ostali bez posla da kraju pete decenije. Iako su pokušavali, nisu uspeli nigde da se zaposle. Sada čekaju starosnu penziju, čuvajući unuke. Bez obzira na otežane životne i stambene uslove, Stamenići su veoma vedra porodica koja se sa svim nedaćama nosi dostojanstveno.

Sa Javno-komunalnim preduzećem iz Kraljeva, koji su pomagali pre svega oko nošenja velike količine šuta i starih stvari, Tamarini majstori su, zahvaljujući kreativnim idejama arhitekte Aleksandra Popovića - napravili Stamenićima veoma funkcionalan i do neprepoznatljivosti unapređen životni prostor!

Po običaju, osim upoznavanja porodice kojoj je akcija posvećena i praćenja toka građevinskih radova na porodičnom domu (koji uvek protiču u atmosferi solidarnosti i dobre saradnje ljudi dobre volje) i u ovoj epizodi biće predstavljene prirodne lepote kraja u kom se akcija sprovodi. Ovoga puta, to je okolina Kraljeva - planine Stolovi i Golija, zatim priča o čuvenom utvrđenju Maglič kao o i izuzetnoj inicijativi vlasnika etno domaćinstava, koji ugošćuju zaljubljenike u prirodu.

Nova, treća epizoda sedme sezone serijala "S Tamarom u akciji" na programu je u petak 29. marta, na Prvom programu RTS-a u 21 čas.

broj komentara 0 pošalji komentar