RTS ordinacija

U ovonedeljnoj RTS ordinaciji za naciju biće zanimljivo i korisno. Pripemaćemo zdrava jela, pokazaćemo vam kako možete uraditi trening kod kuće, a na kraju Vi pitate gastroenterologa ono što vas zanima o zdravlju stomaka.

U prvom delu emisije, Hrana kao lek, glumica Jelena Jovičić i voditeljka Marija Popović pripremaju zdrava jela. Svaka će dati svoj predlog, a jela će oceniti nutricionista Marija Stajić. Videćete kako možete pripremiti pitu bez kora sa vrlo malo brašna i salatu koja sadrži i povrće i voće.

U Ordinaciji ćete saznati kako možete obaviti pun trening kod kuće koji pomaže i kod mršavljenja i doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema. Profesor rekreacije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Stanimir Stojiljković, objasniće sve o vežbama, a saznaćete i kada je najbolje vežbati i koliko puta nedeljno je optimalno. Vežbe će demonstrirati studentkinja DIF-a, Aleksandra Petrović i voditeljka Marija Popović.

Ove nedelje Vi pitate gastroenterologa. Odgovore na razna pitanja o zdravlju stomaka daće prof. dr Dino Tarabar, gastroenterolog iz KBC "Dr Dragiša Mišović". Saznaćete kako je najbolje otkriti helikobakteriju, kada i zdrava hrana postaje nezdrava, da li je dobro preventivno uzimati probiotike, kada je potrebno uraditi gastroskopiju i kolonoskopiju i još monogo toga.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

"RTS ordinacija" je izborila poziciju jedinstvenog, uvek aktuelnog i pouzdanog TV informatora o zdravlju, koji "iz prve ruke" nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možete naći nigde drugde. [ detaljnije ]