Ovo je Srbija

Posle višegodišnje pauze, neuspelih privatizacija i stečaja, pogon nekadašnje Konfekcije "Rudnik" u Topoli ponovo radi. Novi vlasnik, francuski Bado tekstil, u renoviranje fabrike i nabavku mašina uložio je više od milion evra. Izveštava Nevenka Đelić.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine akcionarskog društva „Zorka obojena metalurgija” iz Šapca. Procenjena vrednost imovine je oko 372 miliona dinara.

Danas je Međunarodni dan šuma. Šume predstavljaju jedan od najsloženijih ekosistema na zemlji i dragoceni prirodni resurs od izuzetnog ekonomskog značaja. Jedan je od preduslova zdrave životne sredine i borbe za opstanak Planete jeste i očuvanje i mudro upravljanje šumama. O ovoj temi razgovaramo sa stručnjacima JP „Srbijašume”.

Nova stalna postavka Narodnog muzeja Kruševac biće otvorena danas, što će označiti završetak rekonstrukcije koja traje od 2011. godine. Izveštava Ljiljana Raičević.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Dragana Živojnović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]