Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo kako je proteklo predstavljanje retrospektive godišnjih aktivnosti humanitarne organizacije "Naši Srbi".

Događaj je održan u sali Srpske pravoslavne crvke Sveti Vasilije Ostroški u čikaškom naselju Lejk Forest. Predsednica  organizacije, Keti Fenslou, govori  o detaljima prezentacije i o nekim bitnijim detaljima njihovog rada u proteklih godinu dana. "Naši Srbi" uz pomoć predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Srbiji u prilici su da saznaju više o porodicama kojima je potrebna pomoć i opreme njihove staklene bašte, kupe im krave, poprave krov ili jednostavno kupe odeću i obuću, drvo za ogrev i razne druge potrepštine. Pored ostalog, kupili su i donirali vozilo koje se koristi za dostavu hrane u Beogradu.


U nastavku emisije prisustvovaćemo spektakularnom nastupu Folklornog ansambla "Soko" na parketu košarkaškog terena dvorane "Junajted Centar" u Čikagu, neposredno  pred početak NBA utakmice između domaćih Čikago Bulsa i gostujućih Baksa. Prvi put se ovako nešto desilo u Čikagu, a o utiscima govore roditelji i predstavnici ansambla. O svojim impresijama takođe govori i košarkaš Nikola Mirotić, koji je to veče igrao na utakmici,  jer je od nedavno prešao u tim iz Milvokija, godinu dana koju je proveo u Nju Orleansu.
 
 
 


Urednik Medijske mreže srpske dijaspore je mr Mirjana RaičevićTasić
broj komentara 0 pošalji komentar