Upitnik

Duško Knežević - čovek sa crvene poternice Interpola

Duško Knežević, biznismen i vlasnik Atlas grupe u poslednjih dvadesetpet godina, prema sopstvenom kazivanju, bio je uključen u najvažnije državne poslove u Crnoj Gori. Do juče prvi bankar te države danas je najtraženiji begunac crnogorskog pravosuđa, koji se sumnjiči za milionske zloupotrebe.

U ekskluzivnom razgovoru koji smo vodili u Londonu, gde je kao britanski državljanin našao utočište, otkriva kako je od najmoćnijeg biznismena završio na crvenoj poternici Interpola. Govori o tajnim putevima novca kojim su, kako tvrdi, finansirani svi izbori u Crnoj Gori, vladajuća partija i njen predsednik Milo Đukanović. Tvrdi da posle sfere "koverta", "glavni snimak" davanja mita čuva "za kraj" i da je spreman za pošteno suđenje posle promene političkih aktera u Crnoj Gori.  

Olivera Jovićević Olivera Jovićević

Knežević govori i o odnosima Crne Gore i Srbije, u kojoj je stekao svoju poslovnu imperiju, kao i o tome da li pojedini srpski političari imaju razloga da se zabrinu zbog donacija koje su od njega dobijali.

U ekskluzivnom intervjuu za Upitnik crnogorski biznismen Duško Knežević otkriva i druge detalje koji opisuju prirodu veza krupnog kapitala, političkih stranaka i same države i njenih institucija.

Autor i urednik emisije je Olivera Jovićević

broj komentara 0 pošalji komentar