Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Zoran Kostić Cane, frontmen benda "Partibrejkers" povodom koncerta 22. marta u Hali sportova "Ranko Žeravica" u Beogradu.

Dan Narodnog pozorišta u Nišu, biće obeležen premijerom predstave "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića, kojom će ujedno i svečano biti otvoren prvi "Teatar na raskršću" - festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora. Od 9. do 17. marta  održava se sedmi Beogradski irski festival sa raznovrsnim segmentima irske kulture. Među njima su i filmovi Lenija Abrahamsona, koji govori za Kulturni dnevnik. Predstavljamo dela iz kamernog i solističkog opusa Mirjane Živković, sa koncerta u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Govorimo o izložbi Bojana Bema sa crtežima iz devedesetih i s najnovijom serijom fotografija, kao i o tridesetočasovnom multimedijalnom događaju u Bitef teatru - izložbi "I dalje u zaveri", kojom ovo pozorište obeležava trideseti rođendan. Ekskluzivno, vodimo vas u Beč na izložbu Marka Rotka, upravo otvorenu u Umetničko-istorijskom muzeju.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar