Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je profesor Frančesko Petruči, konzervator i ahitekta, autor izložbe "Berninijeva škola i rimski barok. Remek-dela iz Palate Kiđi u Ariči", koja je danas otvorena u Narodnom muzeju u Beogradu.

Zvezda baletske scene Sergej Polunjin, predstavio se beogradskoj publici glavnom ulogom u baletu "Posvećenje", u koreografiji Juke Oiši, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Na Sceni "Mira Trailović" pozorišta Atelje 212, premijerno je izvedena predstava "Homo Faber", nastala prema romanu švajcarskog pisca Maksa Friša, u dramatizaciji Tamare Baračkov i režiji Ane Tomović. Simfonijski orkestar RTS održao je koncert u Kombank dvorani. Kao solista nastupio je pijanista Vladimir Milošević. Kulturni dnevnik bio je na prvoj konferenciji za novinare, kojom je najavljen Beogradski festival igre. Povodom presude Upravnog suda u Beogradu u korist nezavisne plesne scene u sporu sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije, kojom je Sud poništio deo rezultata Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u 2016. godini, Kulturni dnevnik istražuje šta pobeda nezavisne plesne scene na sudu predstavlja i kakav je njen značaj. U Muzeju savremene umetnosti Metelkova u Ljubljani, otvorena je izložba posvećena idejama, idealima i principima Pokreta nesvrstanih.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Lidija Božić
Montažer Nikola Manić
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]