Autoportret: Kokan Mladenović

"Da možete da budete neko drugi, ko biste bili", jedno je od pet pitanja "Prustovog upitnika", na koje odgovara pozorišni reditelj Kokan Mladenović.

Reditelj predstava "Afera nedužne Anabele", "Ruženje naroda u dva dela", "Razvojni put Bore Šnajdera", "Jami distrikt", "Klošmerl", "Pad", "Zona Zamfirova", "Čikago", "Kad bi Sombor bio Holivud", "Oblak u pantalonama" i brojnih drugih ostvarenja, u emisiji "Autoportret" otkriva zbog čega je teatar kojim se sada bavi mnogo ličniji, nego onaj kada je počeo da režira.

Gost Kokana Mladenovića, u rubrici "Ko sam ja?", je njegova dugogodišnja saradnica, dramaturg Branislava Ilić, s kojom je delio srednjoškolske dane u glumačkoj školi u Nišu, a zatim i studentske dane na FDU u Beogradu.

Autoportret, Kokan Mladenović Autoportret, Kokan Mladenović

Kako je odlučio da bude reditelj a ne glumac, kakav su uticaj odigrali profesori Miroslav Belović i Nikola Jevtić, koja predstava je bila prelomna na početku karijere, tek su neka od pitanja na koje autoportretista odgovara u emisiji.

S drugim gostom, glumcem Branislavom Trifunovićem, u segmentu "Dekonstrukcija", Kokan Mladenović govori o procesu rada, autorskim projektima i o tome zbog čega je prihvatao pozicije u pozorišnom sistemu. U rubrici "Tajno mesto", autoportretista gledaoce vodi na Zindan kapiju na Kalemegdanu.

Autoportret, Kokan Mladenović Autoportret, Kokan Mladenović

Urednik i moderator emisije je Snežana Stamenković Jojić.
Scenarista: Tamara Baračkov
Reditelj: Milan Jovanović

broj komentara 0 pošalji komentar