Srpska razglednica iz Amerike

Na početku novog izdanja emisije Srpska razglednica iz Amerike, autor i voditelj emisije Aleksandar Žigić vodi nas u Šarlot, u Severnu Karolinu. Videćemo razgovor sa izvanrednim Nikolom Jokićem, prvim srpskim košarkašem koji je učestvovao na jednom Ol Star takmičenju NBA lige, posle 15 godina.

Aleksandar Žigić jedini je predstaljao medije iz Srbije na tom šampionatu, za koji je vladalo veliko interesovanje širom sveta. Čućemo komentare Nikole Jokića kao i Nikole Vučevića, iz Orlando Medžika, koji je takođe učestvovao u Ol Staru zahvaljujući svojoj odličnoj igri.

Dr Željko Atlagić će nam reći šta ima novo u dentalu u Americi. On je dobro upoznat sa tim, jer se u dve ordinacije, u čikaškom naselju Hinsdejl i u samom gradu Čikagu susreće redovno sa velikim brojem pacijenata. Preneće nam kakve su novine u profesiji stomatologa, da li se treba plašiti odlaska kod zubara, i šta misli o implantima, koji se sve češće primenjuju.

A poznati srpski fudbalski stručnjak Veljko Paunović predvodi i ove sezone tim Čikago Fajr, u glavnoj fudbalskoj ligi u SAD, MLS. Čićemo kako su tekle pripreme u Španiji i kako održati motivaciju igrača tokom osmomesečne sezone. U timu je i dalje niz igrača vezanih za Srbiju, a takav je slučaj i u stručnom štabu, gde ćemo zateći fudbalske stručnjake i meću pomoćnicima trenera, kondicionim trenerom, trenerom golmana i drugima. U emisiji govori i nekadašnji igrač Crvene Zvezde Aleksandar Katai, koji sada takođe igra za Čikago Fajr.

Realizaciju emisije pomogla je Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore je mr Mirjana Raičević Tasić
broj komentara 0 pošalji komentar