Oko magazin: Severna Makedonija u Severnoatlantskom savezu

Postajemo "globalna država" rame uz rame sa evropskim vršnjacima, kaže Zoran Zaev. Republika Severna Makedonija danas je potpisala protokol o pristupanju Severnoatlantskom savezu.

Ako se sve države saglase, Makedonija će biti 30. članica NATO-a. Analizirali smo šta će to značiti za Makedoniju, šta za region, a šta za vojnoneutralnu Srbiju?

Nataša Tasić Knežević je profesorka solo pevanja, operska pevačica Srpskog narodnog pozorišta, dobitnica nagrade za najistaknutiju Romkinju na svetu. Ipak, Nataša je nedavno postala vest, kada su joj u jednoj prodavnici u Novom Sadu tražili da isprazni tašnu, jer je tog dana neko nešto ukrao. Dva meseca kasnije, prvi put govori o incidentu, ali i životu sa predrasudama i kako izgleda kada romska devojčica želi da postane operska pevačica.

Pogledajte i intervju sa francuskim piscem Slobodanom Despotom, čiji je roman "Med" najpre nagrađen u Francuskoj, pa tek onda preveden na srpski jezik. Govorio je hoće li pisati i na srpskom jeziku i može li u Evropi da se popravi slika o Srbiji.

broj komentara 0 pošalji komentar