Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika umetnik Jusuf Hadžifejzović, učesnik izložbe Umetnik (ni)je prisutan u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

U Galeriji Novembar izložba umetničkog dueta - Marije Avramović i Sema Tvajdejla. U  velikoj sali Kolarčeve zadužbine koncert Beogradske filharmonije iz ciklusa Ašikovanje 3. U Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu premijerno, predstava "Zlostavljanje" po motivima istoimene pripovetke Ive Andrića. U Tejt galeriji u Londonu  velika retrospektivna izložba Pjera Bonara. U Kulturnom dnevniku predstavljamo knjige: Aleksandra Petrova "Memoroman" i Agote Krištof "Blizanačka trilogija".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Montažer: Miloš Ačanski
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar