Ovo je Srbija

Kako proslaviti sve dolazeće praznike a ne ostati bez novca do naredne plate, dilema je većine Srba koji žive od prvog do prvog. Kako ne biste upali u dugove, potrebno je delovati ekonomično, a opet dočekati praznike a da vam ničega ne manjka na trpezi.

U Loznici je počela rekonstukcija bolnice, izmešteno je jedno odeljenje sa pacijentima. Koliko je sredstava uloženo i do kada će trajati radovi, istražuje naš reporter.

Lebane bi sledeće godine moglo da dobije dve kamile - ali zasad od stiropora ili drveta.Nabaka pravih mogla bi da se desi, kako kažu u toj opštini, „kada se steknu uslovi za to”.

U selu Mala Jasikova „Naše selo” - evropsko selo organizuje novogodišnju pozorišnu predstavu za decu. Ovaj projekat ima za cilj reorganizaciju proizvodnje i plasman poljoprivrednih proizvoda na svetsko tržište.

Kinezi i Deda mraz podelili su 5o pakatića u centru Pančeva deci sa posebnim potrebama iz škole „Mara Mandić”.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije:  Vesna Manojlović i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]