Ovo je Srbija

Među šezdesetoro najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji koji su dobili ugovore o zaposlenju, su i mladi lekari iz Niša. Sa njima su razgovarali naši dopisnici iz tog grada.

„Norveška kuća" u Gornjem Milanovcu ipak neće biti prodata na licitaciji. O njoj bi, od sada, trebalo da brine lokalna vlast. Kakvi su planovi, proverava Silvija Pašajlić.

Kada će biti sanirane posledice nevremena koje je u maju i junu pogodilo nekoliko sela u Opštini Velika Plana i na koliku odštetu mogu da računaju poljoprivrednici, istraživala je Biljana Jović.

Zbog nedostatka posla u gradovima u topličkom kraju, mnogi meštani su odlučili da se vrate na selo. Posetili smo Tmavu, selo kod Kuršumlije i u porodici Radovanović pokušali da saznamo da li se može živeti od ovčarstva. Više u priči Dragiše Stojanovića iz Prokuplja.

Istraživačka stanica Petnica narednih pet godina upravljaće svojom imovinom, što će joj omogućiti nesmetan rad i razvoj. Kakvu će korist od toga imati mladi istraživači, proverava Radovan Lazarević.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Gordana Petrović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]