Kulturni dnevnik

Gošća emisije je prof. dr Zorica Tomić komunikolog.

U Kulturnom dnevniku eksluzivno o širem izboru Ninovog žirija za najbolji roman 2018. ali i šta govori oboren rekord od 201 prispelog romana na Ninov konkurs.

Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije dodelilo je godišnje nagrade "Kulturni obrazac".

Amsambl narodnih pesama i igara "Kolo" održao je koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

U Kolarčevoj zadužbini je povodom 120 godina od rođenja Rastka Petrovića održano predavanje pod nazivom "Rastko Petrović i američka kultura".

U Galeriji RTS-a u okviru ciklusa koncerata "Gudači u Galeriji" Radio Beograda 2, Ljubinko Lazić sa gudačkim kvartetom Rocher, predstavio je program "Kontrabas u prvom planu."

Ćučemo i kako ličnosti iz sveta kulture i umetnosti ocenjuju 2018. godinu.

U pariskom "Teatr Dezabes", ovih dana izvodi se predstava "Šou" poznatog koreografa Hofeša Šehtera.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, sradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih dogadjaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Lidija Božić
Montažer Jovana Filipović
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar