Upitnik

Nakon skoro mesec dana od uvođenja prištinske takse na srpske proizvode, izglasavanja tri nacrta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. vojsku Kosova, sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj je pitanje Kosova i Metohije bilo centralna tema i skoro mesec dana mirnih protesta građana u Kosovskoj Mitrovici, postavlja se pitanje – šta dalje, šta još može Srbija?

Može li se ipak doći do kompromisnog rešenja? Kako sačuvati mir i bezbednost građana na KiM?

Da li se može sprečiti humanitarna katastrofa koja preti srpskom stanovništvu nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj i formalno  odbio predlog Brisela da privremeno ukine uvećane takse?
 
O krizi na Kosmetu i mogućim rešenjima govore: Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Zoran Anđelković, član Glavnog odbora SPS,  Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije i Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije.

Autor i urednik emisije je Olivera Jovićević

broj komentara 0 pošalji komentar
Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]