RTS ordinacija

Zdravo nedeljno popodne u RTS ordinaciji ovog vikenda donosi priču o moždanom udaru i zanimljivom iskustvu fotografa Dejana Milićevića. Biće razjašnjene zablude o uzimanju suplemenata, a čućete i kako napreduje kampanja "Rak je izlečiv". Na kraju će nutricionista pripremiti dva zdrava jela.

U prvom delu emisiju čućete neobičnu priču fotografa Dejana Milićevića, koji je zbog sumnje da je doživeo moždani udar nedavno ležao u specijalnoj bolnici "Sveti Sava". Upravo iz te specijalne bolnice u kojoj se bave neurološkim problemima dolazi dr Velibor Jolić, neurolog, koji će objasniti sve što bi trebalo znati o šlogu.

Istine i zablude o uzimanju suplemenata razjasniće klinički fiziolog prof. dr Tomislav Jovanović. Sazanaćete koje supelmente je dozvoljeno uzimati bez konsultacije sa lekarom, koji antioksidans može da zaustavi srce ako se previše uzima, kao i kako bi trebalo kombinovati suplemente da bi se postigli dobri rezultati i još mnogo toga korisnog.

U Ordinaciji će novinarke Informativnog programa RTS-a, Ana Stamenković i Ivana Božović, ispričati kako protiče kampanja "Rak je izlečiv", koju su početkom godine pokrenuli RTS i Ministarstvo zdravlja.

U bloku Hrana kao lek ćete videti kako se priprema gulaš od pečuraka, pogodan za vreme posta. Saznaćete i kako se može napraviti kolač bez trunke brašna, a sve to pokazaće nutricionista Marija Stajić.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]