Srbija na vezi

O filmu, knjigama, izložbama. Pisci, režiseri, kustosi u zajedničkoj misiji- promovisanje kulture i tradicije Srbije...ma gde bili.

Na samom početku emisije vodimo vas na 63. Međunarodni sajam knjiga gde su se u velikom broju okupili naši pisci iz rasejanja.

Povodom obeležavanja 100 godina od završetka Velikog rata , u organizaciji Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine - Loznica, na području grada Loznice snima se igrano-dokumentarni film „SRBIJO, DUŠO MOJA“. Tim povodom, gost emisije
je Zoran Grujić, režiser i scenarista filma. Cilj filma je da se pokolenja upoznaju sa besmrtnim podvizima junaka koji su žrtvovali živote za čast, otadžbinu i slobodu Srbije.

Muzej Nikola Tesla gost je Muzeja nauke i tehnologije u Šangaju. Ova značajna institucija domaćin je izložbe „Tesla- čovek iz budućnosti“ kojom Muzej Nikole Tesle predstavlja lik i delo jednog od najvećih umova civilizacije kineskoj publici. O utiscima sa otvaranja  razgovaraćemo sa kustosom izložbe Vladimirom Perićem.

O dešavanjima koja su obeležila proteklu nedelju širom sveta, izvestiće nas naši dopisnici.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Realizacija Maja Mandić
broj komentara 0 pošalji komentar