Specijalna emisija: Srbija i Kina među novim pobednicima

Čvršće veze na Putu svile

Nakon jučerašnjeg petog susreta sa predsednikom Kine Si Đinpingom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u gradu Tjenćinu susrešće se po četvrti put sa kineskim premijerom  Li Kećijangom.

Predsednik učestvuje na svetskom ekonomskom forumu, 12. po redu tzv. Letnjem Davosu gde je oko 2000 učesnika, vlasnika i direktora najuticiajnijih kineskih, ali i globalnih kompanija, političkih zvaničnika, diplomata.

Delegacija je u Kini još od nedelje i do danas je održan veliki broj sastanaka sa predstavnicima finansijskih institucija i velikih korporacija. Potpisano je i nekoliko kapitalnih sporazuma, pre svih za RTB Bor, fabriku guma u Zrenjaninu i obilaznicu oko Beograda. Centralni politički događaj je susret dvojice predsednika nakon kojeg je poručeno da su postavljeni još čvršći temelji za saradnju dve zemlje.

Sa najnovijim vestima i komenatarima iz kineskog grada Tjenćina tokom emisije javlja se novinar RTS Bojan Brkić sa sagovornicima.

O saradnji Srbije i Kine na različitim nivoima, ali o načinu na koji se Kina danas pozicionira u svetu govoriće gosti emisije: urednica Magazina Biznis Radojka Nikolić, državni sekretar ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Miodrag Poledica, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež,  profesor Beogradske bankarske akademije dr Ismail Musabegović i novinar Miroslav Lazanski.

Tokom emisije, reporteri RTS predstavljaju investcije Kine u Srbiji - od Zrenjanina, preko Smedereva, Beograda do Valjeva, kao i na obilaznici i Koridorima.

Emisiju uređuje i vodi Vesna Damjanić.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar