Velika iluzija u Veneciji 2018.

Kako je Venecija ukrala filmove od Kana? Kako su se Kusturica i najsiromašniji predsednik na svetu Hoze Muhika upisali u zvezde 75. Mostre? Da li je filmska platforma pobedila bioskop? Kako je najstariji festival na svetu poentirao u duhu Ejzenštajnove sage "Da živi Meksiko"? Da li je lejdi Gaga bolja glumica od pevačice? Odgovore na ova pitanja nudi specijalno izdanje "Velike iluzije u Veneciji 2018." kojim počinje treća sezona emisije o filmu na RTS-u.

Fokusirati se na vreme tranzicije koja se događa filmu 21. veka - u rasponu od virtualne realnosti do takozvanog "streaminga" oličenog u platformi Netfliks, koncentrisati se na restaurirane "pronađene" i dovršene filmove kultnih autora poput Orsona Velsa, ali i na Holivud inkarniran u rimejkovima, ukazuje da, iako je najstariji na svetu, Venecijanski festival nastoji da ide u korak s vremenom odstupajući od konvencija kojih se drži konkurencija.

Sandra Perović i Džef Goldblum
Sandra Perović i Džef Goldblum

U emisiji predstavljamo nove potencijalne učesnike predstojeće trke za Oskara. Oskarovci Laslo Nemeš, Florian Henkel von Donersmark, holivudska zvezda Džef Goldblum, naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica, bivši urugvajski predsednik Hoze Muhika, latinoamerički reditelji Karlos Rejgadas i Pablo Trapero, samo su neki od protagonista "Velike iluzije u Veneciji 2018."

Sandra Perović i Hoze Muhika
broj komentara 0 pošalji komentar