Ovo je Srbija

Zbog toplog proleća, vinogradi u župskom kraju, u nikad boljem stanju. Po svemu sudeći, berba vinograda će, kao i za mnoge druge kulture, poraniti. Mogla bi da se završi do polovine septembra. Iz vinograda se uključuje Gorana Mladenović iz kruševačkog dopisništva.

Kako će izgledati prvi Dnevni boravak za mačvanski kraj u Bogaticu - za decu sa ntelektualnim poteškoćama, izvestiće Tanja Dimitrić Mijailović iz Šapca. 

Brankovina je šezdesetih godina prošlog veka bila poznta po malinjacima koji su postepeno nestajali. šta tamošnji voćari rade kako bi Brankovina opet postala prepoznatljiva po malini - iz priloga Mihajla Jevtića.

U Poljskoj Ražani ne pristaju na odumiranje grnčarstva. Piroćanci tvrde da je hrana iz tih posuda najukusnija. Jesu li im poverovali gosti ovogodišnjeg Sajma grnčarstva - iz priloga Silvane Tošić. 

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Dane Ilić  
Voditeljka:
 Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs  

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]