Kulturni dnevnik

Gost je dr Bojana Borić Brešković, direktor Narodnog muzeja, povodom otvaranja izložbe "Blago i carevi - raskoš rimske Srbije" koja je otvorena u Akvileji. Pričaćemo i o rekonstrukciji Muzeja čije je otvaranje planirano 28. juna ove godine.

U galeriji SANU otvara se reprezentativna izložba o delu i životu našeg velikog slikara, Uroša Predića. Osim radova koji se čuvaju u njegovom Legatu u Zrenjaninu, publika može da vidi i nekoliko vrednih slika koje su retko izlagane.

Otkrićemo i šta je to RTS Planeta i kako pomoću nove aplikacije možete da pregledate 60 godina televizijske i 84 godine radijske arhive.

U okviru Irske filmske nedelje u Muzeju jugoslovenske kinoteke do 18. marta očekuju nas najznačajnija irska dokumentarna i igrana ostvarenja. Predstavljamo film "Moskva nikada ne spava", prvokativan prikaz ruske prestonice autora Džona O Rajlija.

Predstavljamo publikaciju o Sevr porcelanu koji se čuva u Belom dvoru.

Čitanje je intimna stvar, ali svi volimo da čujemo šta drugi čitaju, neku dobru preporuku ili jednostavno razmenimo svoje čitalačko iskustvo, zato govorimo o fenomenu regionalnog bloga "Čitaj knjigu".

Dugo najavljivani dokumentarni film "Rams" Garija Hustvita očekuje se sa nestrpljenjem i među ljubiteljima Ditera Ramsa, ali i među poštovaocima lika Brajana Ina, koji potpisuje muziku za ovaj film.

Vodimo vas u Pariz, gde je posle višemesečnog renoviranja Muzej Napoleona u dvorcu Fontenblo ponovo otvoren za javnost.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]