Upitnik

Kraj haškog tribunala

Prošlonedeljna presuda generalu Ratku Mladiću za zločine u Bosni i Hercegovini ne prestaje da izaziva reakcije u regionu. Šta je pokazalo jedno od poslednjih suđenja u Tribunalu za ratne zločine počinjene na prostorima bivše Jugoslavije?

Do kraja godine Haški tribunal će i zvanično prestati da postoji. Za gotovo dve ipo decenije od osnivanja optuženo je 161 lice, od kojih su više od polovine bili Srbi, uključujući i kompletan državni i vojni vrh Srbije, Republike Srpske i Republike Srpske Krajine. Koliko je Tribunal doprineo da se objektivno sagleda istina o ratovima na prostorima bivše Jugoslavije? 

Gosti Upitnika su: Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije i bivši ministar pravde, Novak Lukić, advokat i nekadašnji branilac generala Momčila Perišića u Hagu i Nikola Šainović, član GO SPS, bivši  premijer Srbije i potpredsednik SRJ  koji je pravosnažno osuđen u Hagu za zločine počinjene na Kosovu.

Autor i urednik emisije je Olivera Jovićević.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]