Ovo je Srbija

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" jedna Kraljevčanka je dobila automobil i, u 67. godini, položila vozački ispit. Iz Loznice priča o meštanima Bradića koji su prikupili novac za uređenje seoske osnovne škole.

Zbog oštećenih i povijenih, skoro palih stubova niskonaponske mreže, žitelji desetak domaćinstava bajnobaštanskog sela Ovčinja, mesecima upozoravaju i traže pomoć od nadležnih u EPS-u. Strahuju da će s prvim obilnijim, snežnim padavinama, stubovi potpuno pasti, prouzrokovati kratki spoj i zapaliti im kuću i štale pokraj koji prolazi niskonaponska mreža. Obraćali su se nadležnima u EPS-u Bajina Bašta, ispostavi u Kraljevu, ali bez odgovora. Zima i sneg su sve bliže pa su i mogućnosti za intervenciju tada, kažu, sve manje. Na terenu je Nadežda Gavrilović.

Neformalna valjevska omladinska grupa "Ekipa" završila je istraživanje i donela zaključke o tome da li bi se u Valjevu smanjilo zagađenje vazduha uvođenjem bicikala kao javnog prevoza. Zamislili su da u gradu postoji pet punktova na kojima bi građani mogli besplatno da preuzmu javne bicikle, prevezu se i ostave na bilo kom punktu. Ministarstvo za omladinu i sport finansiralo je njihovo istraživanje, a sledeći korak je da apliciraju kod organizacija koje finansiraju ekološke projekte i realizuju svoju ideju. Više u prilogu Slađane Vasiljević.

Pratite nas i na Jutjub kanalu i Fejsbuk

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

   ovo_je_srbija@rts.rs
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]