S Tamarom u akciji

Akcija pomoći porodici Petković iz Smederevske Palanke

Pre nego što su se upoznali i zasnovali bračnu zajednicu, Jelenu i Nenada Petkovića život nije štedeo. Od rane mladosti bili su suočeni sa brojnim nedaćama - Nenad sa gubitkom brata blizanca i višegodišnjim bračnim razmiricama roditelja a Jelena je toliko bila posvećena negovanju bolesnih roditelja da nije uspela da završi školu.

Nakon razvoda roditelja, Nenad se osamostalio i počeo da radi kao nadničar, a u poslednje vreme skuplja staru hartiju i plastične flaše. Jelena je zbog izuzetno velike dioptrije onemogućena da radi.

Porodica Petković i majstori
Porodica Petković i majstori

Petkovići imaju tri ćerke: Angelinu (9), Nevenu (8) i Anastasiju (7). Porodica je složna, skromni su i žive povučeno, meštani ih vole i naročito cene Nenada jer je vredan i požrtvovan radnik.

Petočlana porodica živi u razrušenoj kući, bez krova. U jednoj prostoriji im je i kuhinja i kada za kupanje a u drugoj svi spavaju.

U ovonedeljnoj akciji, Tamari i njenim majstorima je pomogao skoro svaki građevinski preduzetnik u Palanci!

Ustupili su bagere, kamione i svu ostalu potrebnu mehnizaciju kao i crep, drvenu građu pa je ekipa "S Tamarom u akciji" mogla da sredi, raskrči i premesti nekoliko manjih doponija koje su se nalazile u sokaku Petkovića i usreći nekoliko porodica koje tu žive.

Petkovići su Tamaru vodili na izvor "Kiseljak", u Narodni muzej i crkvu. Posetili su manastir Pinosavu i uživali na Kusadačkom jezeru pored manastira. Devojčice su Tamaru vodile na probu folklora KUD- a Abrašević a Tamara njih na trening orjentiraca kod Krajkovačkog jezera- čuvenog Palanačkog kupališta.

Može li da se živi u istočnoj Srbiji od sakupljanja sekundarnih sirovina, šta je najlepše i najzanimljivije u Smederevskoj Palanci i okolini - u srcu Šumadije i kakve su sve građevinske poduhvate ostvarili Tamarini majstori ovoga puta - pogledajte u trećoj epizodi četvrte sezone serijala "S Tamarom u akciji".

broj komentara 0 pošalji komentar