Srbija na vezi

Gledaćete...

Srpske pravoslavne crkve u Sjedinjenim Američkim Državama postoje već preko sto godina. To je slučaj sa crkvom Sveti Sava u mestu Merilvil u severozapadnoj Indijani, koja je obelezila 103. godine rada. Na svečanosti, koja je organizovana tim povodom, nastupili su tamošnji
dečji hor i folklorni ansambl. Iz Indijane izveštava Aleksandar Žigić.

Emisija ''Američki san'' autora Dragana Rakonjca, koja se emituje u okviru serijala ''Medijska mreža srpske dijaspore'', govori takođe o jednom od najstarijih pravoslavnih hramova u Americi u Indijani.

Udruženje ''U ime živih'' je sa svojim horom i orkestrom ''Knjaz Miloš'' tokom turneje po Evropi, održalo koncerte u Bernu, Parizu, Pragu i Beču, pod nazivom: ''Veče srpske i evergrin muzike - Srbija u Evropi''. Ovo udruženje ima za cilj unapređenje kulturnih i poslovnih
veza Srbije sa svetom i posebno sa srpskom dijasporom. Gost emisije član Poslovnog saveta udruženja ''U ime živih'' prof. dr Mihajlo Rabrenović.

Pesnik Ljubivoje Ršumović ovogodišnji je dobitnik nagrade ''Lazar Vučković'' koja se dodeljuje u znak sećanja na tragično preminulog pesnika. Nagrada ''Lazar Vučković'' dodeljuje se za najbolju poeziju objavljenu u časopisu "Stremljenja" tokom jedne kalendarske godine.

Videćemo i kako je protekla  promociju knjige  "Rokenrol u kandžama interneta 2" Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, u izdanju "RnR rekordsa" koja je predstavljena u prostorijama Matice iseljenika Srbije u Beogradu.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar