Magazin Srbije na vezi

Šta spaja Srbiju i Tunis i zašto publika u Čikagu ovacijama dočekuje srpske pozorišne predstave?

Na poziv Ministarstva kulture i Ministarstva spoljnih poslova Republike Tunis, članovi folklornog ansambla i narodnog orkestra Centra za očuvanje tradicije i kulture ,,Termoelektrane Nikola Tesla'' iz Obrenovca boravili su dvadeset i dva dana u Tunisu, uzevši učešće na dvanaest prestižnih međunarodnih festivala umetničkog stvaralaštva. Oni su gosti Magazina, a na vezi ćemo imati i ambasadora Republike Srbije u Tunisu, gospodina Nikolu Lukića.

Kako funkcioniše mešoviti brak, između Tunižanina i Srpkinje, čućete od Mohameda i Sanje.

Još jedan način da sa Srbijom budete na vezi su i novi muzički projekti Radio-televizije Srbije koji ove jeseni kreću sa emitovanjem na programima RTS 1 i RTS Satelit  - 60 najlepših narodnih pesama i Luda noć.

Gosti Magazina su muzički urednici Uroš Marković i Dušan Šukletović, kao i kolega Milan Popović. Dve, od šezdeset odabranih pesama, uživo u studiju Magazina, izvešće Merima Njegomir i Čeda Marković.

Tokom severnoameričke turneje, kultna pozorišna predstava autora Uglješe Šajtinca „Hadersfild" gostovala je i u Čikagu. Kako su na ovacije čikaške publike reagovali glumci Goran Šušljik, Žarko Laušević i Nebojša Glogovac?

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić

Muzička urednica Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar