Oko: Na putu svile - kultura

Najlepši i najelegantniji grad na svetu, kako je Hangdžou opisao Marko Polo, četvrtinu prihoda ostvaruje zahvaljujući sadržajima kulturi i kreativnoj industriji. Može li putem svile taj recept da se prenese u Srbiju?

Hangdžou, jedna od drevnih kineskih prestonica, a danas jedan od najvažnijih kulturnih cetara Kine bio je domaćin ministarskog skupa Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Kakva je kulturna saradnja u okviru projekta "Jedan pojas, jedan put", koliko je Srbija važna na "novom putu svile", kako u Kini gledaju na našu zemlji u i da li je Bata Živojinović i dalje najprepoznatljivije filmsko lice,  za Oko govori ministar kulture Kine Luo Šugang.

Dragana Ignjić i snimatelj Dragan Radosavljević sa direktorom Nacionalnog muzeja svile, Hangdžou
Dragana Ignjić i snimatelj Dragan Radosavljević sa direktorom Nacionalnog muzeja svile, Hangdžou

Srpski ministar kulture Vladan Vukosavljević sumira rezultate posete ministarskom samitu u Hangdžouu. Kada će biti otvoren kulturni centar Srbije u Pekingu i koliko će to doprineti promociji srpske kulture u Kini? Da li će dva najznačajnija muzeja u Beogradu biti otvoreni u predviđenom roku?

Pogledajte reportažu iz najvećeg muzeja svile na svetu, Nacionalnog muzeja svile Hangdžou, ali i kako izgleda grad koji je godinama u vrhu Forbsove liste gradova sa odličnom investicionom klimom i koji je u Kini više puta proglašavan za najsrećniji grad.

broj komentara 0 pošalji komentar