Srbija na vezi

Gledaćete

Četiri godine je prošlo od kada je formirana Kancelarija za saradnju sa dijasporom grada Niša. Pokrenuto je više projekata i inicijativa u pružanja pomoći dijaspori u rešavanju statusnih pitanja, uspostavljanju saradnje u oblasti  kuluturi, obrazovanja i ekonomije. Gost emisije ''Srbija na vezi'' je šef Kanacelarije za mlade i dijasporu grada Niša Stevan Živković.

U Sjedinjenim Američkim Državama  održana je proslava povodom 8. godina emitovanja programa Radio Avale Čikago, kao i televizijske emisije ''Srpska razglednica iz Amerike'' koja se već sedam godina emituje preko Satelitskog programa RTS-a. Naš dopisnik iz Čikaga, Aleksandar Žigić, imao je ovaj put ulogu i domaćina i reportera.

U Galeriji Srpske nacionalne akademije u Torontu, u protekla dva vikenda, organizovane su dve izložbe. Prvo aukcija slika, a potom i samostalna izložba mlade umetnice iz Beograda Marije Čolić. Iz Toronta se javlja Branka Dikanović Trbojević.

Proteklog vikenda u Beogradu održan je Kontinental kup u hokeju. Domaćin je bio hokejaški klub ''Crvena Zvezda'' iz Beograda, a učestvovali su  timovi  iz  Turske i Islanda. Gosti emisije su predsednik hokejaškog kluba ''Crvena Zvezda'' Goran Đaković i  hokejaši Pavle Podunavac i Petar Novaković.

Za oko 250 000 akademaca u Srbiji i zvanično je počela nova akademska godina. Da bi se studenti upoznali sa svim mogućnostima stipendiranja  ili razmene tokom školovanja u zemlji i inostranstvu, Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu organizovao je sajam stipendija pod nazivom "Stipendija i ja". Predstavili su se univerziteti, fondacije,
kompanije, ambasade SAD, Velike Britanije, Grčke, Koreje, Češke....

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević
Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar