Kulturni dnevnik

Pod sloganom "Dvorišta ideja", sutra se otvara 12. BINA - Beogradska internacionalna nedelja arihitekture. Tim povodom, naša gošća je Danica Jovović Prodanović, jedan od programskih direktora manifestacije.

Kulturni dnevnik istražuje šta se dešava sa rezultatima Konkursa za (su)finansiranje projekata u oblasti savremenog stvaralaštva za 2017. Ministarstva kulture i informisanja Srbije, koje naša kulturna javnost iščekuje danima. Posle Beogradskog festivala igre, oglasila se Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije koja "najoštrije osuđuje Ministarstvo zbog kašnjenja objavljivanja rezultata  i netransparentnog sprovođenja celokupne konkursne procedure".

U znak sećanja na Nevenu Popović, dugogodišnjeg pedagoga Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini održava se koncert na kojem nastupaju brojni pijanisti, Nevenini nekadašnji studenti.

U Kući legata otvara se izložba "Velovi" Dragane Žarevac i Ivane Dragutinović Sokolovski koja je nastala na planu prožimanja ideologija modernog Zapada i savremenog Islama.

"Jami distrikt" naziv je dokumentarne pozorišne predstave o najstarijoj naciji na svetu Centra za kulturu Tivat čija je beogradska premijera u Bitef teatru.

Povodom gostovanja čuvenog baletskog umetnika Mihaila Barišnjkova sa predstavom "Brodski/Barišnjkov", reč kritike daje Ana Tasić.

U Los Anđelosu izuzetno interesovanje pobudila je aukcija radova Benksija, jednog od najčuvenijih savremenih slikara grafita.
 
Urednik: Neda Valčić Lazović
Montaža: Milina Trišić
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]