Zverinjak

Radio-televizija Srbije, u subotu 19. novembra, predstavlja ostvarenje iz vlastite produkcije, dugometražni igrani film "Zverinjak".

Ovaj film učestvovao je na više od deset domaćih i međunarodnih filmskih festivala sa kojih je poneo nekoliko značajnih nagrada za glumu i režiju. Film "Zverinjak" je, po scenariju Dušana Spasojevića i u režiji Marka Novakovića, snimljen 2011. godine kao deo decenijske tradicije Televizije Beograd u proizvodnji vlastitih igranih filmova i televizijskih drama.

"Zverinjak" je drama koja se odigrava početkom devedesetih godina prošlog veka, u jednom srpskom selu blizu obale Drine. To je svedočanstvo o moralnom i istorijskom raspadu jedne zemlje, smešteno u sredinu izdvojenu od urbanog života i locirano u podneblje u kojem vladaju specifična pravila i odnosi među ljudima.

Srna, kćer Straina, najmoćnijeg čoveka u selu, obećana je za ženu Jovanu, sinu seoskog šumara Tadije. Tadija za uzvrat Strinu omogućava da se bavi lovokrađom i bespravnom sečom seoskih šuma. Iako između Srne i Jovana postoji privlačnost oni ipak ne žele da uđu u brak iz interesa koji njihovi očevi pokušavaju da im nametnu. Iznenada, u selo se vraća bivši šumar Petar, koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog ubistva starijeg Strainovog sina. Petar dolazi da pronađe Anđu, ženu koju je voleo dok je živeo u selu. Petrov povratak pokreće gomilu događaja u životima glavnih junaka ove priče nagoveštavajući njen neizvestan kraj...

Uloge tumače:
Nikola Ristanovski (Petar), Miodrag Krstović (Strain), Tanasije Uzunović (Tadija), Ivan Đorđević (Vidan), Branka Šelić (Marija), Marijana Andrić-Pejatović (Srna), Mladen Sovilj (Jovan), Aleksandar Đurica (Sreten), Igor Damnjanović (Milisav) i Nada Šargin (Anđa).

Ekipa filma:
Reditelj Marko Novaković
Scenarista Dušan Spasojević
Urednik i dramaturg Mirjana Lazić
Producenti Dobrivoje Ilić, Slobodan Stojičić Lesi
Direktor fotografije Bojan Rakić, Sas
Montažer Petar Šumonja
Scenograf Irena Marjanov
Kostimograf Suzana Gligorijević
Kompozitor Vladimir Pejković
Dizajner zvuka Nebojša Zorić

broj komentara 0 pošalji komentar