Upitnik

Gost emisije Upitnik je predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije "Upitnik"

Premijer će odgovarati na sva pitanja važna za Srbiju, od aktuelnih ekonomskih do bezbednosnih koja su ovih dana u fokusu javnosti.

Da li su pozitivni ekonomski pokazatelji i povoljne ocene međunarodnih finansijskih institucija znak da Srbija izlazi iz krize? Šta je lek za srpsku ekonomiju? Kakva je trenutna pozicija Srbije u odnosu na Rusiju i SAD? Da li je verbalni sukob na relaciji ministar Vulin - američki ambasador Skot prava slika srpsko-američkih odnosa ili tek gaf u komunikaciji? Da li je Srbija u bezbednosnoj krizi s obzirom na niz bezbednosnih izazova koji sustižu jedan drugog: od afere na dan crnogorskih izbora i ugrožavanja bezbednosti Mila Đukanovića, preko tvrdnji o ubistavima od strane crnogrorskih kriminalnih klanova, do vršljanja stranih i domaćih špijuna i pronađenog oružja u blizini premijerove porodične kuće u naselju Jajinci?

Koliko su se stvari promenile u bezbednosno-obaveštajnom sistemu posle ubistva premijera Đinđića 2003. godine? Može li se ponoviti spirala smrti čija je meta sam vrh države? Ko radi o glavi Aleksandru Vučiću i kakav je odgovor države?

To su samo neka od pitanja o kojima će govoriti Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije.

Autor i urednik: Olivera Jovićević

 

broj komentara 10 pošalji komentar
(subota, 26. nov 2016, 18:58) - miroljub nesis prof [neregistrovani]

Strateska opredeljenja

Lepo je cuti kako napredujemo mada vlada treba da radi svoj posao profesionalno i ekspertski a o usehu da se cuje od gradjana. Ovo dodje iz prve ruke pa je interesantno zbog toga, mada nije bas pozeljno ispada da se malo hvalimo. Da se razumemo imamo razloga, ima vremena a i ovoda ce biti. Srbija je umorna zemlja mnogo toga se izdesavalo treba doci do balansa realnog i moguceg. To je ono kad mislis da se nista bitno ne desava ,tek posle nekog vremena svatis da je dobro i da je uradjeno sve sto treba i kako treba.

(ponedeljak, 07. nov 2016, 21:18) - Laki [neregistrovani]

Strpljen

Sigurno će i Bor doći na red, treba biti malo strpljiv...

(ponedeljak, 07. nov 2016, 20:18) - Jovanka [neregistrovani]

Pitanje za premijera

Molim Vas, pitajte premijera kada će se osvrnuti na Borski okrug? Najlošiji putevi u Srbiji su Selište-Brestovački most, a još gori do Borskog jezera, koji je sav u zakrpama.Gradjani Bora se i dalje truju u dimu, najlošiji putevi, škola u Brestovcu nema dovršenu fiskulturnu salu, a radi se i obećava godinama unazad i još mnogo drugih nedaća u našem Boru, koji je nekada pomagao celoj bivšoj Jugoslaviji.
Hvala unapred na postavljeno pitanje.

(ponedeljak, 07. nov 2016, 19:52) - Zeljko [neregistrovani]

Ratne dnevnice

Zasto nikad ne pitate premijera da li ce drzava da isplati dnevnice ostalim rezervistima koji su ucestvovali u ratnim desavanjima na Kosovu, kao sto je isplatila rezervistima iz topličkog okruga.

(ponedeljak, 07. nov 2016, 18:49) - Marina [neregistrovani]

plate

Pitanje za premijera - kada ce povecati plate u drzavnoj upravi jer oni nisu predvidjeni novim povecanjem plata ?

(ponedeljak, 07. nov 2016, 18:04) - aleksandar knezevic [neregistrovani]

pitanje premijeru:resenje chf kredita

Kad kako i da li se planira nekakvo resenje zaduzenih u chf, obzirom da do sadasnji pokusaji nisu urodili plodom, a u medjuvremenu je vecina zemalja u okruzenju taj problem vec uspesno resila.

(ponedeljak, 07. nov 2016, 17:44) - Milorad [neregistrovani]

Konverzija CHF kredita

Zašto Srbija ne uradi konverziju CHF kredita u naconalnu valutu dinar? Rumunija je to uradila pre dve nedelje, Mađarska pre 2 godine, Hrvatska i Crna Gora pre godinu dana, a Austrija je ove kredite ukinula. Hvala unapred na odgovoru.

(ponedeljak, 07. nov 2016, 17:01) - milan [neregistrovani]

chf krediti

Zasto samo u Srbiji nisu reseni krediti u svajcarcima

(nedelja, 06. nov 2016, 15:37) - anonymous [neregistrovani]

Molim Vas, pitajte premijera

Da li će biti uveden direktan let Beograd - Peking - Beograd i kada?

(nedelja, 06. nov 2016, 11:33) - anonymous [neregistrovani]

pitajte ga

Dali povećanje plata zaista nije bilo političko, s obzirom da je to povećanje dobilo najveće glasačko telo, koje samo troši budžrtske pare, a nisu dobili oni koji privredjuju budžetu, medju njima akcentujem poresku upravu koja zadnje dve,tri godine ispunjava zadato, pa čak i premašuje planove i javno ih hvale i premijer i ministar. Šta ako oni krenu u tihi štrajk?!!

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]