Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je filozof Srećko Horvat, osnivač i voditelj Filozofskog teatra i sa Janisom Varufakisom osnivač evropskog pokreta Diem 2025.

U Istorijskom muzeju Srbije otvorena je izložba "Tesla i Pupin na istom putu". To je nastavak izuzetno uspešnog projekta o Mihajlu Pupinu, koji je tokom prošle godine izazvala ogromno interesovanje javnosti.

Nova sezona Filozofskog teatra je u Narodnom pozorištu počela gostovanjem Tarika Alija, jednog od najznačajnijih intelektualaca današnjice .

U beogradskoj Galeriji 212 otvorena je izložba "Alegorije na grčke mitove" slikara Aleksandra Cvetkovića, a u galeriji Zvono izložba slika "Morfejeva poseta" Snežane Vujović Nikolić.

Na Svečanom zatvaranju 48. BEMUS-a je u Kolarčevoj zadužbini nastupio violinista Roman Simović. O programu 48. BEMUS-a reč kritike ima Srđan Teparić.

Pre par dana je u Štutgatu bila premijera opere "Faust" u režiji Franka Kastorfa. Autor scenografije je Aleksandar Denić.

U Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu u toku je izložba portreta Pabla Pikasa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Andrijana Arsenijević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]