Upitnik

Predsednički izbori: kampanja pre kampanje

Koji su razlozi za učestale i preuranjene najave kandidature za predsedničke izbore koji bi trebalo da budu održani iduće godine? Ko su najavljeni kandidati, kakvi su njihovi motivi i šanse da budu na čelu Srbije? Zbog čega je za aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića važno da ga podrži premijer Aleksandar Vučić i hoće li se to dogoditi?

Od čega zavisi najavljena kandidatura lidera SPS Ivice Dačića? Zašto se prvi put u svojoj političkoj karijeri kandiduje predsednik SDP Rasim Ljajić? Da li bi Šešeljeva kandidatura uticala na dalji uspon SRS? Koji se kandidati realno još mogu očekivati?

Zašto su važni predsednički izbori, budući da su ovlašćenja predsednika uglavnom protokolarna? Može li se preuranjena kampanja posmatrati u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora? Da li su realni predlozi da se promeni način izbora predsednika Republike?

To su samo neka od pitanja o kojima će govoriti gosti Upitnika: politički analitičari Branko Radun i Slobodan Antonić, glavni i odgovorni urednik Nedeljnika Veljko Lalić i kolumnista Bojan Đurić.

Autor i urednik: Olivera Jovićević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]