Dečja pesma Evrovizije 2015

Novembar je mesec Dečje pesme Evrovizije, koja se ove godine održava u Bugarskoj. Sve je spremno da u subotu, 21. novembra, pod sloganom "Otkrij", počne trinaesta po redu manifestacija koja okuplja mlade muzičke umetnike. Ove godine, takmiči se 16 evropskih zemalja, ali i Australija, a direktan prenos Dečjeg Evrosonga počinje u 19.30 na RTS 2 i RTS Satelit.

Lena Stamenković je ovogodišnja predstavnica Srbije. Ova talentovana jedanaestogodišnjakinja predstaviće nas kompozicijom "Lenina pesma". Nakon žreba u Sofiji, odlučeno je da Lena u finalu Dečje pesme Evrovizije nastupa pod rednim brojem 1, te će Srbija otvoriti takmičenje.

Kompoziciju "Lenina pesma" napisala je Leontina Vukomanović, dok su tekst zajedno napisale Lena Stamenković i Leontina Vukomanović. Aranžman potpisuje Dušan Alagić. Autorski trio želi da numerom "Lenina pesma" i kvalitetnim nastupom pošalje snažnu poruku da deca ne smeju da budu sama na svetu, koji na njima i ostaje.

Dečja pesma Evrovizije svake godine se organizuje pod budnim okom Unicefa. Svi učesnici Dečjeg Evrosonga snimili su himnu takmičenja "Otkrij", što je i ovogodišnji slogan. Koncept pesme je jednostavan: kako otkriti nadu, snove, ljubav i prijatelje. Pobednik Dečjeg Evrosonga 2015. godine biće izabran glasovima stručnog žirija i publike, u odnosu 50:50.

Direktan prenos Dečje pesme Evrovizije, koju Radio-televizija Srbije ove godine realizuje sa produkcijskom kućom "Intermedia Network", gledaoci mogu da prate u subotu, 21. novembra, na Drugom programu RTS-a i RTS Satelit.

Komentator prenosa i urednik muzičke redakcije RTS-a je Silvana Grujić.

 

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 21. nov 2015, 22:11) - anonymous [neregistrovani]

@Lena no1

Sedma,to je skoro top 5 ;) Bravo!!!

(subota, 21. nov 2015, 18:52) - anonymous [neregistrovani]

Lena no1

Pesma je predivna zato verujem u to da ce ova pesma dobiti lep plasman. Verujem u top 3-5. Sa srecom mala slatka Lena :)