Na slovo, na slovo

O "Na slovo, na slovo", genijalnog Duška Radovića, ne treba trošiti puno reči.

Serija koja je pretvarala ulice u ulice bez ljudi koji su žurili kući da gledaju istu; morala je da zasluži i svoj rimejk jer su današnje generacije nekog drugog kova. Deca danas putem svojih pametnih telefona mogu da vide i daunloduju najmodernije crtaće, klipove i video materijale. Približiti njima tradiciju nije lak potez. Rimejk ove serije želja je redakcije Dečjeg i Školskog programa i RTS-a da dokaže i pokaže da su neki tekstovi, u ovom slučaju Novaka Novaka, vanvremenski i da mogu da se urade i ekranizuju u svim vremenima i modernim tehnologijama. Duško Radović je bez dileme bio jedan od najplodonosnijih urednika ove televizije, redakcije, a pokazatelj večnosti njegovog dela je i ova serija.

Aćim je drugačija lutka od one predhodne, Mića je Svetislav Goncić umesto Miće Tatića, ali tekst je isti, identičan kao i u prvom serijalu, samo podređen deci današnjeg doba - deci koja vladaju modernim tehnologijama, koja znaju da skidaju crtaće sa interneta, koja prepoznaju neke druge tendencije.

I današnji Mića i Aćim su se snašli i u režiji, Darijana Mihajlovća pokazali da umeju da prežive sva vremena i sve epohe. Očekujemo ih i u nekim novim rediteljskim viđenjima.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 04. apr 2020, 12:58) - anonymous [neregistrovani]

Koja patetika!

Šta da su u vreme Aćima bili pametni telefoni?
Svako vreme nosi svoje odrednice.
Manite se patatike. Danas svako ima pravo da gleda šta hoće. Onomad se nametala sve, pa nam posle nije valjalo...

(subota, 04. apr 2020, 11:33) - Драагооољуб [neregistrovani]

Мића и аћим

Дивна дечија серија из моје младости. Чини мисе да је прављена по узору на сличну Италијанску серију "Топо Ђиђо" која је од 1960. преузимана од RAI TV (тада није било 1, 2 ). Да била је занимљива и драгоцена за забаву деце. "ЈЕР: Све је пошло наопачке за врапце и мачке, кад је јесен окачила своје жуте значке, . . . продаћемо сејалице, купићемо грајалице, продаћемо сладолед, купићемо чаааајјј, Јер, све је пошло, . . . На слово, на слово и обаезан лик Остоја на слоно "О"!

(subota, 04. apr 2020, 10:13) - Nn [neregistrovani]

Mica i Acim

Molim vas, tražim epizode stare emisije "na slovo na slovo" nigde ne mogu da ih nadjem, tužno je da sve te epizode odu u zaborav! Molim vas recite mi da li ih imate negde u arhivu? Platicu koliko god samo da dodjem do tih epizoda za mog sina! Stvarno mi je jako bitno jer moj sin obožava malog Acima. Ako imate bilo kakvu informaciju pošaljite mi na milanik2001@yahoo.com