Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je Margaret Sorenson - pozorišni kritičar, novinar, pisac i predsednik Međunarodne asocijacije pozorišnih kritičara, povodom 28. kongresa, koji je u Beogradu okupio više od 100 pozorišnih kritičara iz 40 zemalja sveta.

Konferencija će se održati 27. i 28. septembra u okviru ovogodišnjeg Bitefa, na temu "Novo i globalno pozorište: između komodifikacije i umetničke nužnosti".

Izložbom u Gleriji RTS-a otvoren je jubilarni 50. Bitef koji će se do 2. oktobra održati pod sloganom "Na leđima mahnitog bika". U Narodnoj biblioteci organizovan je "Svet razgovora", posvećen našem renomiranom autoru Milošu Jevtiću, njegovim razgovorima sa najznačajnijim ličnostima iz sveta umetnosti i nauke, iz kojih je nastala kultna Kolekcija Odgovori. U Čačku je otvorena 28. bijenalna umetnička manifestacija "Memorijal Nadežde Petrović". Na Kolarcu su nastupili čuveni Ondekoza bubnjari, a film "Jesen Samuraja" u režiji Danila Bećkovića uskoro stiže na bioskopske repertoare širom Srbije. Impresivan film i zvučna instalacija o Glastonberi festivalu, nazvana Zemlja i legenda otvorena je u Viktorija i Albertu muzeju u Londonu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Vladiir Đurđić
Montažer: Tijana Todorović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]