Čitaj mi!

Čiji je Srećko Šojić?

Može li "Tesna koža" bez Siniše Pavića? Kako se živi u jedinoj srpskoj kući u južnom delu Kosovske Mitrovice?

U ovom izdanju Oko magazina bavimo se Deklaracijom o Kosovu koju Skupština očekuje od prošle nedelje, ali je Vlada još uvek nije usvojila. Šta na osnovu stranačkih stavova o Deklaraciji možemo da zaključimo o njihovom eventualnom pozicioniranju pred izbore?

Ko je stanovnik jedine srpske kuće u južnom delu Kosovske Mitrovice, naš reporter na licu mesta.

Čija je koža tešnja, odnosno ko ima pravo na snimanje petog dela popularnog serijala Tesna koža, scenarista Siniša Pavić ili produkcijska kuća koja je snimila prethodna četiri nastavka? I jedni i drugi imaju svoje argumente, pa će u odsustvu dogovora poslednju reč možda morati da izgovori sud, koji je u dosadašnjim sporovima za pravo davao Siniši Paviću.

Oko magazin istražuje šta su poljoprivednici radili sa kreditima koje su dobijali od države i da li će zbog toga hrana pojeftiniti. Takođe, nastojimo da utvrdimo koji je najstariji važeći srpski zakon ili propis i to u vreme kada se svi zakoni menjaju kako bi se prilagodili Evropskoj uniji.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 16. nov 2011, 16:45) - nn [neregistrovani]

tumacenja zakona

lik Sojica je stvorio autor Pavic i zakon o autorskim pravima treba da stiti idejnog tvorca; Ako je neko napisao scenario sa likovima koje je stvorio drugi autor, koriscenje tog lika treba da ugovori sa njenim idejnim tvorcem, svi mi tumacimo zakone iz naseg ugla kako "nam odgovara" a to je put koji vodi u zablude.

(sreda, 16. nov 2011, 14:56) - Dimitrije Marković [neregistrovani]

Šojić

Stvarno mi nije jasno kako "Gama"(filmsko podzemlje) moze da trazi tuđe autorsko pravo još i da to pravo trazi na sudu. Svi znaju da je jedini tvorac "Tesne koze" Siniša Pavić što je i sam sud potvrdio. Ne, "Gama" i dalje tvrdi suprotno da su oni autori, e lude li firme u ludoj Srbiji.

(utorak, 15. nov 2011, 18:20) - anonymous [neregistrovani]

šojić

pokušali su mnogi da budu radovan treći : )

(utorak, 15. nov 2011, 13:49) - anonymous [neregistrovani]

Шојић

Шојић припада Павићу јер је то највећа српска сатира после Глишићевих и Домановићевих дела. Неко изгледа хоће и то да нам упропасти, да не можемо да се насмејемо гледајући ТВ бар једном недељно.

(utorak, 15. nov 2011, 11:14) - sumadinac [neregistrovani]

toma

vise njih pokusava da otme i plagira Sojica a poslednji je Toma sa strajkom gladju,prema tome tesko ce Sinisa Pavic moci da zastiti svoja prava na sudu...

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]