Krenimo redom

U novoj epizodi emisije "Krenimo redom", vodimo vas u Holandiju.

U ovoj zemlji sve je podređeno korišćenju obnovljivih izvora energije. Žive uprkos prirodi, jer su 49 odsto površine države otrgli od mora, jezera i močvara.

Oni znaju da zdrav odnos prema zelenilu, vazduhu, vodi, korišćenje sunčeve energije, omogućava dugoročan opstanak na planeti. Videćete zašto se Holanđani odlučuju za grejanje uz pomoć obnovljivih izvora energije, sve manje je onih koji se, kako kažu, greju na staromodan način.

U Srbiji, međutim, ljudi još uvek daju prednost klasičnom načinu grejanja. Grejanje uz pomoć održive energije jedan je od standarda EU, koliko je Srbija daleko od ovog standarda? Šta nam novo donosi usklađivanje u Poglavlju 15, koje se odnosi na energetiku.

Autor i voditelj emisije: Jelena Simić

broj komentara 0 pošalji komentar
Krenimo redom Krenimo redom

Autor:
RTS/ Jelena Simić

Javni servis Srbije predstavlja novu emisiju informativnog programa – redakcije aktuelnosti “Krenimo redom”. Autor i voditelj ove emisije je Jelena  Simić. Gledaoci će moći da se kroz različite segmente zabave,  nasmeju , ali i da čuju ozbiljnu analizu šta nas sve čeka na putu ka EU. Šta se menja i zašto je to važno? [ detaljnije ]