Kulturni dnevnik

Jedna je od najpriznatijih španskih umetnica, čiji albumi su prodati u više od pet miliona primeraka, Lus Kasal, gošća je 17. Beogradskog gitar art festivala.

U Kući kralja Petra, povodom godišnjice smrti, priređena je dokumentarna izložba o dr Zoranu Đinđiću "Zoran". Publika će imati priliku da vidi fotografije koje je snimio Zoran Đinđić, knjige koje je napisao i dela koja je preveo.

Na sceni Centra Sava jubilarno 400. izvođenje baleta "Labudovo jezero", koji je koreografski postavio i režirao Dimitrije Parlić. U glavnim ulogama - prvaci Nacionalnog baleta Holandije Ana Cigankova i Josef Varga.

Na Novoj sceni  Beogradskog dramskog pozorišta praizvedbu je imao komad  "Berlinski zid" autora Željka Hubača. Drami prepoznatljivih stvarnosnih udara, dodatnu silinu daju režija Milana Neškovića  i bespoštedna glumačka podrška.

Reč kritike - Branka Krilović.

Preminuo je jedan od naših najznačajnijih filmskih glumaca Dragan Nikolić. U Kulturnom dnevniku podsećanje na neke od njegovih antologijskih glumačkih ostvarenja.

Obeležavanje velikog jubileja, 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, u Stratfordu na Ejvonu, u kome je Šekspir proveo poslednjih 19 godina života i napisao neka od najvećih dela, ubrzano se privode kraju pripreme na restauraciji njegovog doma.

Gošća Kulturnog dnevnika je umetnica Željka Momirov koja je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra priredila izložbu Sećanje u nestajanju.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Sanja Redžić

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 12. mar 2016, 19:15) - Milovan čelić [neregistrovani]

Komentar

Dnevnik je jedina spona sa likovnim i vizuelnim stvaralastvom na nasoj sceni.vise umetnika kvalitetnih da dovodite uzivo.umetnica je pun pogodak jer je savremenik.cestitke na izlozbi.

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]