Ekskluzivno: Kako sam odbio Diora - Aleksandar Joksimović

"Kada sam Aleksandra Joksimovića ponovo srela, posle tridesetak godina, bio je isti... nasmejan, smiren i još uvek mišljenja da svako istupanje u javnosti nema nekog posebnog smisla jer se ionako već dugo ne bavi modom".

"Došla sam u njegov dom pun uspomena, držala sam šešir u rukama koji mi je odavno poklonio i koji je postao moj zaštitni znak kada god sam snimala na vetru.

Razgovarali smo dugo i tako je nastao ovaj ekskluzivni intervju dat pred kamerama posle trideset godina nakon izložbe u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, posvećene njemu, a na čije otvaranje nije ni otišao. Nikada nije voleo gužvu jer mu, kako je rekao, ne prija.

Izgleda lepo, a godine mu nisu oduzele otmenost, skromnost, odmerenost i svojevrsni šarm. Uopšte se nije promenio. Danas ima 82 godine", ovako Mira Adanja Polak opisuje svoj susret sa proslavljenim modnim kreatorom.

Od momenta kada je Aleksandar Joksimović 1967. godine prikazao svoju prvu kolekciju visoke mode "Simonidu", nizao je samo uspehe. Moskvu i Pariz  1969. osvaja svojom kolekcijom "Prokleta Jerina" i dobija ponudu da postane kreator modne kuće "Dior". Slede Rim, Njujork... 

Njegove modele nosile su mnoge slavne ličnosti kod nas i u svetu, a kreirao je i za Jovanku Broz. Prvi put posle skoro trideset godina Aleksendar Joksimović pojavljuje se u dokumentarnoj seriji "Ekskluzivno" Mire Adanja Polak.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 16. apr 2017, 17:21) - Bilja [neregistrovani]

Svet mode

Očarana sam emisijom i skromnošću Aleksandra, čoveka koji ima i znanja i umeća za velika dela.

(nedelja, 25. okt 2015, 11:44) - Aleksandar Ciric [neregistrovani]

Predivna emisija

Sve pohvale kao i uvek,za sve emsije.
Ono sto mene znima,i to moze biti kao pitanje.Sta sprecava Aleksandra Joksimovica ,jer mislim da mu energije ne manjka,da pokrene sve to iz pocetka?Naravno ne u tolikom obimu kao sto je nekad bilo,ali da pokrene isto onoliko,koliko su imali francuski dizajneri u to vreme,koji su se cudili,kako i sam kaze,da Beograd ima dve ogromne fabrike za proizvodnju tekstila...verujem da je novac problem...ali zasto da ne,mislim da se to moze ostavriti nekom saradnjom sa malim konfekcijama koje postoje u srbiji,a koji nemaju tu kretivnost kakvu ima gosp.Aleksandar Jovanovic.

(subota, 24. okt 2015, 18:34) - Olja [neregistrovani]

Bravo!

Sve pohvale za današnju emisiju i velikog umetnika Aleksandra Joksimovića. Bilo je uživanje slušati i gledati Vas. Hvala autorki Miri Adanji Polak.