Ekskluzivno: Ljubav Mileve Ajnštajn

U razgovoru sa stručnjacima u Aukcijskoj kući "Kristi" u Njujorku, kada sam snimala jednu od svojih reportaža, upoznala sam čoveka koji mi je predočio da moram da vidim ono što imaju u "Kristiju" o Albertu Ajnštajnu. Držala sam tada u rukama orginale svih papira teorije relativiteta.

Tako sam došla i u kontakt sa neverovatnom prepiskom između Alberta Ajnštajna i Mileve Ajnštajn. Deo te prepiske u vidu pisama posedovao je i prof. dr Milan Popović, neuropsihijatar i psihoanalitičar, koga sam inače dobro poznavala i u čiju sam kuću dolazila oduvek, znajući da je u njoj boravio i Albert Ajnštajn sa Milevom prilikom dolaska u Beograd.

Emisija je nastala na osnovu nekoliko razgovora sa profesorom Milanom Popovićem, koji je prvi i pisao o Milevi Ajnštajn. Porodica profesora Popovića bila je u bliskoj vezi sa Milevom, koja se poveravala svojoj najintimnijoj prijateljici o svim mukama koje su je snašle, a prijateljica je bila bliska rođaka porodice Popović.

Otud u emisiji imamo i znalačka tumačenja profesora Popovića o suštinskom odnosu Alberta i Mileve Ajnštajn koje je i lično upoznao.

broj komentara 0 pošalji komentar