Čitaj mi!

Rođeni šampioni

Organizacija Američkog studentskog sporta predstavlja verovatno najviši stepen usklađenosti akademskih i sportskih ambicija i na taj način privlači mlade talentovane ljude iz celog sveta da svoje ambicije, u oba segmenta, realizuju upravo na jednom od američkih univerziteta.

Rođeni šampioni je dokumentarni serijal koji se bavi našim mladim ljudima koji svojim znanjem i veštinama otvaraju sebi put ka ili profesionalnom bavljenju sportom ili građenju karijere u sferi struke koju su odabrali.

U dvanaestoj epizodi upoznaćete troje mladih sportista koji studiraju na Long Bič Univerzitetu u Los Anđelesu. Nađa Novaković igra veterpolo i jedna je od nosilaca ekipe Long Biča, Teodora Popović je brucoš i izuuzetno talentovana mlada košarkašica, a Miloš Apić je košarkaš i ovo mu je poslednja godina na fakultetu i njegova priča je malo drugačija od ostalih studenata.

Cilj projekta "Rođeni šampioni" je da se domaćoj publici predstave mladi ljudi koji šire svoje znanje i veštine u zemlji gde je sport viskoko cenjen i gde se uspesi poštuju i vrednuju i na taj način promovišu našu zemlju i sportove u kojima smo već godinama u samom svetskom vrhu.

Reditelj: Miodrag Kolarić