Čitaj mi!

Egzit festival 2022, prenos

Atmosferu treće večeri 22. izdanja festivala , večeras možete doživeti putem TV prenosa izbora najatraktivnijih nastupa na Glavnoj bini:i Dens areni Egzita, koncerte Ive Lorens, "Disciples", "Shouse"i "Ofenbach"

Nakon spektakularnog programa otvaranja u četvrtak i sinoćnih nezaboravnih nastupa renomiranih domaćih i stranih muzičara i autora, tokom treće večeri će na 40 lokacija Petrovaradinske tvrđave nastupiti još 300 izvođača.

Iva Lorens (Ivana Mišović) je kantautorka koja se krajem 2021 godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa svoja dva singla privukla pažnju publike i pozitivne kritike. Lorens je "obećanje jednog novog, ponosnog srpskog mainstreama", rekao je rok kritičar Dragan Ambrozić. Njena muzika nosi elemente elektro popa, Ivini nežni vokali ukrašavaju i plutaju kroz njenu muziku dodajući dubinu celokupnim aranžmanima i iskrenim tekstovima. I treći singl "Tenzija" publika je odlično prihvatila a mlada autorka priprema debi album.

"Disciples" su osvojili svetsku muzičku scenu hitom „How Deep Is Your Love" (2015). Ovaj dens trio, koji se proslavio nakon što se Kalvin Haris ponudio da im da potpis, već se predstavio našoj publici. Drmali su Tvrđavu svojim hitovima, a u međuvremenu napravili nove. Iako njihov nastup ne sme da prođe bez čartbrejkera koje su sami napravili, zapravo kreiraju dobar plesni set, koji otkriva da su ne tako davno bili klupski di-džejevi i da još znaju izraz lica svakoga na plesnom podijumu. Tako prave setove, uprkos činjenici da im se publika sada broji desetinama hiljada na skoro svakom nastupu.

"Shouse" stoje iza hita "Love tonight" koji je obeležio 20.izdanje festivala Egzit a potom se ova pesma našla u setovima skoro svih di-džejeva koji su nastupali prošle godine. Australijski elektronski dvojac Shouse tvorci su klaberske himne „Love Tonight" iz 2017. godine, koja broji preko 400 miliona strimova, 11 miliona Shazamova i spada u Top 50 globalno najstrimovanijih numera na Spotifaju. Kada je objavljena, pesma „Love Tonight" našla se u top 10 singlova na top listama u Austriji, Belgiji, Franckuskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Holandiji i Švajcarskoj, a u leto prošle godine dostigla je renomirani ugled globalnog fenomena.

Numeru su remiksovali mnogi uticajni izvođači, među kojima David Guetta, Robin Schulz, Franky Wah i DJ Seinfeld a remiksi Olivera Huntemana i Vintage Culturea postali su viralni na TikToku. Dvojac ima podršku od brojnih svetskih di-džejeva i tvoraca muzičkog ukusa na elektronskoj sceni, sve od Solomuna do Sophie Tucker, Tiesta i Diploa. Prošle godine, ovaj elektronski muzički duo u usponu nominovan je na Music Victoria Awards u kategoriji Best Breakthrough Act.


"Ofenbach"su francuski dvojac koji su već nastupali na Egzitu, a uoči nastupa ove godine su najavili kako na festival „donose hitove ‘teške' gotovo pola milijarde pregleda na JuTjubu, sa više od 11 miliona mesečnih slušanja na platformi Spotifaj"..

Najatraktivnije koncerte i programe 22. izdanja festivala "Egzit 2022", koji ove godine traje od 7. do 10. jula, RTS prenosi direktno na programu RTS 2, od četvrtka do nedelje.

Podsećamo: Osim na RTS 2, sve najznačajnije o festivalu Egzit 2022 (ekskluzivni intervjui, izveštaji i live uključenja) možete pratiti i na programima Radio Beograda 1 i Radio Beograda 202.