Čitaj mi!

Rođeni šampioni

Organizacija Američkog studentskog sporta predstavlja verovatno najviši stepen usklađenosti akademskih i sportskih ambicija i na taj način privlači mlade talentovane ljude iz celog sveta da svoje ambicije, u oba segmenta, realizuju upravo na jednom od američkih univerziteta.

Rođeni šampioni je dokumentarni serijal koji se bavi našim mladim ljudima koji svojim znanjem i veštinama otvaraju sebi put ka ili profesionalnom bavljenju sportom ili građenju karijere u sferi struke koju su odabrali.

U narednih pet epizoda ovog serijala gledaćete studentske priče sa nekoliko univerzitetza i srednjih škola iz savezne države Kalifornije, Azusa Univerzitet, Long Bič Univerzitet, Houp Univerzitet, Arojo Pacifik srednja škola, kao i jednu interesatnu priču o bratu i sestri koji igraju vaterpolo i studiraju na jednom od najprestižnijih univerziteta u Americi, svetski poznatom Prinstonu.

Cilj projekta "Rođeni šampioni" je da se domaćoj publici predstave mladi ljudi koji šire svoje znanje i veštine u zemlji gde je sport viskoko cenjen i gde se uspesi poštuju i vrednuju i na taj način promovišu našu zemlju i sportove u kojima smo već godinama u samom svetskom vrhu.

Reditelj Miodrag Kolarić